Mieszanka kilku popularnych gatunków, wieloletnich roślin przyprawowych osiągających wysokość 50-200 cm: hyzopu, lawendy, estragonu i lubczyku.
Z roślin tych można uzyskać świeże lub suszone ziele, które służy jako przyprawa do wielu potraw, pobudzając apetyt i ułatwiając trawienie. Wymienione gatunki mają także dużą wartość dekoracyjną i mogą być ozdobą tylnej, wyższej części każdego ogrodu.
Nasiona wysiewać w kwietniu najlepiej do skrzynek lub palet pod osłonami, albo w maju-czerwcu wprost do gruntu. Na miejsce stałe sadzić w rozstawie 50x50 cm. Uprawiać na żyznej, przepuszczalnej glebie, w stanowisku osłoniętym, słonecznym.


Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.