Odmiana wczesna, dobrze plonująca "na zielono" nadaje się również do kwaszenia.
Rośliny dobrze ulistniona.
Liście zielone do ciemnozielonych.
Odmiana o liściach obfitujących w olejki eteryczne o przyjemnym kminkowo-cytrusowym zapachu.
Wysiew od III do VIII.
Świeże liście koperku dodaje się do sałatek, gotowanych ziemniaków, jaj faszerowanych, serów twarogowych, zup gorących i chłodników, masła ziołowego, raków, krabów, ślimaków, i ryb.
Typowym wyrobem z koperku jest sos koperkowy używany do gotowanych mięs (cielęciny, wołowiny, baraniny).
Koperku używa się też do dekorowania potraw.


Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.