Roślina tworzy mięsiste, zwięzłe, białe zgrubienia o aromacie anyżu.
Poprawia trawienie i uspokaja.
Jadalne są zgrubienia, ogonki liściowe i liście.
Można je gotować, dusić i dodawać do sałatek.
Okres wegetacji 80-100 dni. Wysiew od V-VII.
Świeże liście koperku dodaje się do sałatek, gotowanych ziemniaków, jaj faszerowanych, serów twarogowych, zup gorących i chłodników, masła ziołowego, raków, krabów, ślimaków, i ryb.
Typowym wyrobem z koperku jest sos koperkowy używany do gotowanych mięs (cielęciny, wołowiny, baraniny).
Koperku używa się też do dekorowania potraw
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.